Over het evenement

Welkom in de Oranje Scheg

Koningsfeest, de Groene Scheg in Putten kleurt oranje. Jazeker, hier wordt sinds 2015 een nieuwe manier van koningsdag vieren gelanceerd. Het gezin staat centraal! Het streven van de initiatiefnemers van dit evenement is om samen met jong en oud, d.m.v. verschillende activiteiten, er een leuke dag van te maken, kortom, op een gezellige en samenbindende manier met je gezin de verjaardag van de koning te vieren. Vanwege de goede bereikbaarheid en omdat het park dichtbij het dorp is gevestigd viel de keus op De Groene Scheg. De Groene Scheg zal tijdens het Koningsfeest omgedoopt worden tot de Oranje Scheg. Van 12.00 uur tot 17.00 uur valt er van alles te beleven. De meeste gezinnen gaan in de ochtend naar de optocht en de kleedjesmarkt.

In de middag bieden wij hen een programma aan. Groot onderdeel van het feest zijn de Oud Hollandse spelletjes, die her en der opgesteld zullen staan. Kinderen en volwassenen kunnen onder andere zaklopen, ringwerpen of mee doen aan kruiwagenrace. We wilden graag wat nostalgische spelletjes op deze bijzondere dag ter ere van ons koninklijk huis.

Wie bij de Oranje Scheg Koningsdag wil vieren en aan de activiteiten mee wil doe dient een stempelkaart af te halen. Stempelkaart kost 2,50 euro. Bezoekers kunnen zo aan diverse spelletjes mee doen. Op deze manier hopen we te voorkomen dat iedereen bij één activiteit blijft hangen. Bij een volle stempelkaart kun je een gratis ijsje halen. Op vertoon van je stempelkaart kun je de rest van de middag van alle spellen en activiteiten gratis gebruik maken.

Het grootste doel van de organisatoren van het Koningsfeest bij De Scheg is om activiteiten te ontplooien voor het hele gezin.